Gradska knjižnica Županja

NAJAVLJUJEMO - VLASTA GOLUB

 

Moje ime je Vlasta Golub. Rođena sam u Virovitici 1966. gdje sam završila osnovnu školu i srednjoškolsko obrazovanje. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala sam kroatistiku, ali već punih dvadeset i pet godina profesionalno sam zaposlena kao glumica u Kazalištu Virovitica. Tijekom svog rada oblikovala sam više od sedamdeset uloga u različitim predstavama radeći s brojnim redateljima.
Glumila sam u predstavama za odrasle, ali i u onima za djecu i mlade. Igrala sam razne uloge, no niti jednu ne bih izdvojila jer kako sam ja oblikovala njih, tako su i one oblikovale mene. Zato su mi sve dragocjene. Četrdesete smatram svojim najboljim godinama. Tada sam se, naime, počela baviti pisanjem. U mnogim bi biografijama taj podatak bio okarakteriziran pojmom „relativno
kasno“, ali meni to izgleda kao lijep početak, tim više što sam za svoj roman prvijenac O ljubavi, spletkama i svemu pomalo osvojila nagradu Zvonko. U rukopisima čuvam nekoliko kratkih priča, fragmente jednog romana za odrasle, a u glavi ideju za novi roman namijenjen tinejdžerima.