Gradska knjižnica Županja

JELČIĆI SE VRAĆAJU KUĆI

 

Nakon više od dvadeset godina provedenih u Švicarskoj, Dijana Jelčić-Starčević, autorica  i dipl. fizioterapeutkinja s vlastitom privatnom terapeutskom praksom u Embrachu i Zdenko Jelčić, poznati hrvatski i internacionalni filmski i kazališni glumac i autor, ove se godine definitivno vraćaju u domovinu, točnije u Zagreb, a s njima nam dolazi i Enes Kišević (Bosanska Krupa1. 5. 1947.), hrvatski književnik i dramski umjetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kišević je osnovnu školu i gimnaziju završio u Ključu. 1971. diplomirao je na Akademiji kazališne i filmske umjetnosti u ZagrebuGlumačku karijeru započeo je u Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banja LuciIgrao je u više kazališnih, filmskih i televizijskih drama. Dobitnik je značajnih književnih nagrada. Kiševićeve pjesme su prevedene na mnoge jezike, između ostalih na engleski, njemački, francuski, slovenski, talijanski, turski, mađarski, arapski. Autor je dvadesetak knjiga poezije.

Jelčići i Enes dolaze u GRADSKU KNJIŽNICU ŽUPANJA u utorak (4. studenog 2014. godine) gdje će nam upriličiti večer poezije tijekom MJESECA HRVATSKE KNJIGE.

Dobro došli ste u knjižnicu u 19.oo sati!

Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it