Gradska knjižnica Županja

Mjesec hrvatske knjige

Svake godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige  Gradska knjižnica  organizira dolazak školske djece kako bi se upoznala s njezinim radom i aktivnostima koje provodi.

Osim županjskih školaraca tu su i djeca polaznici škola iz okolnih mjesta. Tako su danas knjižnicu pohodili mali Bošnjačani, polaznici drugih razreda OŠ fra Bernardina Tome Leakovića sa svojim učiteljicama Tanjom Babić i Suzanom Hudolin, te knjižničarkom Karmelom Babić. Sa zanimanjem su pratili kratko izlaganje o povijesti GK ,  o načinu i tijeku njenog djelovanja kroz desetljeća a potom prošli kroz sve njene odjele. Bilo je tu zanimljivih pitanja i odgovora, različitih razmišljanja ali jednog i jedinstvenog zaključka: Knjiga nam je pravi prijatelj, ona nas prati       kroz cijeli život, od najranije dobi do starosti.  Ona nas uči, obogaćuje naš um , potiče maštu, oplemenjuje nas i čini da budemo bolji ljudi, tolerantni i široka srca.

Nakon razgovora uslijedila je radionica koju smo tematski vezali uz Dan kravate koji se u Hrvatskoj obilježava 18. 10. Bilo je tu raznog šarenog papira, škarica, ljepila i puno smijeha i radosti. Vrijedni i kreativni mali Bošnjačani su pokazali što znaju i umiju, pustili su mašti na volju i napravili odlične radove koji sada krase prostore knjižnice.